Huisartsenpraktijk Frederiksoord is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Spoednummer:
0521 381111
Spoednummer: 0521 381111
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Niet verschenen op afspraak

Om het aantal niet nagekomen afspraken terug te dringen hanteren wij, naar landelijke richtlijnen, een wegblijftarief voor patiënten die wegblijven van een afspraak zonder dat tijdig te melden.

 

Waarom een wegblijftarief?

Het komt regelmatig voor dat patiënten bij ons een afspraak maken en vervolgens niet op het spreekuur verschijnen. Hierdoor gaat spreekuurtijd verloren die we graag aan andere patiënten besteden.

De drukte op de spreekuren neemt toe en wij willen zoveel mogelijk patiënten kunnen ontvangen die zorg nodig hebben. Het is daarom voor ons en voor andere patiënten erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt.

 

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Als u een afspraak heeft en niet kunt komen, meld dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. Een andere patiënt kan dan uw plek innemen. Veelal kunt u direct een nieuwe afspraak maken . Belt u later of niet, dan brengen wij een wegblijftarief bij u in rekening.

Natuurlijk hebben wij begrip voor overmacht. In die gevallen kunnen wij besluiten om het tarief niet in rekening te brengen.

 

Hoe hoog is het wegblijftarief?

De hoogte van het wegblijftarief is vastgesteld op €25,- voor een enkel consult en €50,- voor een dubbel consult. We brengen het wegblijftarief bij u in rekening. U kunt dit niet bij uw zorgverzekeraar declareren.